06 22 43 80 80

Over GreenCoffins


GreenCoffins staat voor duurzaamheid voor Mens en Milieu.

GreenCoffins is distributeur van het Britse Fair Trade bedrijf Ecoffins. In 2010 zijn we in Nederland gestart en inmiddels zijn er uitbreidingen naar Duitsland, België en Zwitserland. Met onze collectie handgemaakte uitvaartmanden bieden we een vriendelijk ogend en groen alternatief voor de traditionele doodskist.

Andere landen waar deze Fair Trade Groene uitvaartproducten verkrijgbaar zijn: Engeland, Ierland, Portugal, Australië en de Verenigde Staten.

Fair Trade en duurzaamheid voor de mens:
Ecoffins is wereldwijd het grootste Fair Trade project in de uitvaartbranche. Boeren en vlechters kunnen onder goede werkomstandigheden hun werk doen en worden eerlijk betaald. De projecten ontwikkelen op duurzame wijze de levens- omstandigheden op het gebied van werk, onderwijs en gezondheidszorg. Deelprojecten liggen verspreid over Indonesië en het zuiden van China.

Duurzaam en milieu:
Al bijna 20 jaar zet Ecoffins zich met succes in voor het gebruik van milieu verantwoorde materialen in de uitvaartwereld.
Ecoffins houder is van de Award voor de beste mileu vriendelijke uitvaartproducten, de Natural Death Centre Award

GreenCoffins zijn door de Landelijke Vereniging van Crematoria goedgekeurd voor crematie.


GreenCoffins:

·      Uitsluitend gebruik van natuurlijk materiaal en volledig biologisch afbreekbaar.

·      Geen gebruik van bedreigde planten- en boomsoorten

·      Vrij van formaldehyde, chemicaliën, pesticiden en/of andere conserveringsmiddelen.

·      Bekleding van ongebleekt katoen inclusief een functionele lijkwade van watervast ongebleekt katoen

·      Al bijna twintig jaar bewezen solide, voorzien van een sterke massieve bodem.

·      Biologisch afbreekbare Urnen voor crematie as beschikbaar.

·      Door de aanschaf onze Fair Trade Groene uitvaartproducten steunt u mensen in enkele van de armste regio’s in de wereld.

De op onze website en in onze documentatie verstrekte informatie is met de grootste zorg samengesteld. Omdat onze producten natuurproducten zijn en handmatig worden vervaardigd kunnen er in de praktijk afwijkingen ontstaan ten opzichte van de door ons opgegeven specificaties en/of ten opzichte van de getoonde foto’s.