06 22 43 80 80

Bamboe


Bamboe wordt wereldwijd steeds vaker gebruikt. Op zich is dit logisch, want zowel het cultiveren als het verwerken van bamboe is ecologisch verantwoord en duurzaam. Met zo'n 12 tot 15 cm tot soms zelfs wel 1 meter per dag is het de snelst groeiende plant ter wereld. Bamboe heeft alleen zonlicht nodig om te groeien en kan meerdere malen per jaar geoogst worden. Daarnaast is bamboe een van de efficiëntste planten voor het absorberen van CO2 uit de atmosfeer en is het biologisch afbreekbaar. De door ons gebruikte bamboe de ‘Phyllostachys Pubescens’ staat niet op het menu van de Chinese panda's, bovendien komen panda's niet voor in de Provincie Hunan waar ons bedrijf zich bevindt. 

Modern vormgegeven en elegant gevlochten. Prachtig afgerond aan beide uiteinden met een licht afnemende breedte naar één uiteinde. De kwaliteit en de degelijkheid van de coffin wordt gewaarborgd door een sterk bamboe frame en een massief houten bodem. Onze bamboe producten worden handmatig in Zuid China vervaardigd en zijn Fair Trade gecertificeerd.
Al onze coffins en caskets worden geleverd met een interieur van ongebleekt katoen, een wade van watervast ongebleekt katoen en een Eco Bamboe hoofdsteun of een biologisch afbreekbaar hoofdkussen.

Dubbel gevlochten handwerk, prachtig afgerond aan beide uiteinden met een geleidelijk afnemende breedte naar één uiteinde. De kwaliteit en de degelijkheid van de coffin wordt gewaarborgd door een sterk bamboe frame en een bodem van massief hout. Onze bamboe producten worden handmatig in Zuid China vervaardigd en zijn Fair Trade gecertificeerd.

Een uit China afkomstige casket bestaande uit een pijnboom frame bekleed met latten van bamboe. Het hout komt van snel groeiende pijnbomen die uitsluitend voor dit doel gekweekt worden. De bamboe komt van de reuzenbamboe. Deze casket wordt handmatig in China vervaardigd, draagt het Fair Trade keurmerk en is FSC gecertificeerd. Al onze coffins en caskets worden geleverd met een interieur van ongebleekt katoen, een wade van watervast ongebleekt katoen en een Eco Bamboe hoofdsteun of een biologisch afbreekbaar hoofdkussen.

 

PRIJSINFORMATIE is aan te vragen middels de CONTACT functie. Ga voor meer informatie naar http://www.greencoffins.nl/Materiaal