06 22 43 80 80

Algemene informatie Bamboe

Bamboe wordt wereldwijd steeds vaker gebruikt. Op zich is dit logisch, want zowel het cultiveren als het verwerken van bamboe is ecologisch verantwoord en duurzaam. Met zo'n 12 tot 15 cm tot soms zelfs wel 1 meter per dag is het de snelst groeiende plant ter wereld. Bamboe heeft alleen zonlicht nodig om te groeien en kan meerdere malen per jaar geoogst worden. Daarnaast is bamboe een van de efficiëntste planten voor het absorberen van CO2 uit de atmosfeer en is het biologisch afbreekbaar. De door ons gebruikte bamboe de ‘Phyllostachys Pubescens’ staat niet op het menu van de Chinese panda's, bovendien komen panda's niet voor in de Provincie Hunan waar ons bedrijf zich bevindt. 

 

BAMBOE ECO TRADITIONEEL

 

Traditioneel vormgegeven en elegant gevlochten. Deze coffin wordt vervaardigd van duurzaam gekweekt bamboe op voor dit doel aangelegde plantages. De kwaliteit en de degelijkheid van de coffin wordt gewaarborgd door een sterk bamboe frame en een massief houten bodem. Onze bamboe producten worden handmatig in Zuid China vervaardigd en zijn Fair Trade gecertificeerd. Al onze coffins en caskets worden geleverd met een interieur van ongebleekt katoen, een wade van watervast ongebleekt katoen en een Eco Bamboe hoofdsteun of een biologisch afbreekbaar hoofdkussen.

 

PRIJSINFORMATIE is aan te vragen middels de CONTACT functie

 

BAMBOE LATTICE TRADITIONEEL

 

De Lattice bestaat uit twee lagen van gevlochten bamboe hetgeen de coffin zijn eigen karakter geeft. De kwaliteit en de degelijkheid van de coffin wordt gewaarborgd door een sterk bamboe frame en een massief houten bodem. Onze bamboe producten worden handmatig in Zuid China vervaardigd en zijn Fair Trade gecertificeerd.
Al onze coffins en caskets worden geleverd met een interieur van ongebleekt katoen, een wade van watervast ongebleekt katoen en een Eco Bamboe hoofdsteun of een biologisch afbreekbaar hoofdkussen.

 

PRIJSINFORMATIE is aan te vragen middels de CONTACT functie