06 22 43 80 80

Algemene informatie PANDANUS

Pandanus ook wel Wilde Ananas of Schroefpalm genoemd is een met name in Oceanië veel voorkomende plant. De plant is levendig, snel groeiend, makkelijk te onderhouden en hoeft na het oogsten niet herplant te worden. Pandanus is het milieuvriendelijke alternatief voor het wereldwijd ernstig bedreigde Zeegras dat met name goed gedijt in warme kustwateren.

Doorweekt zeegras tapijt haalt allereerst CO2 uit de zeebodem en bewaart dit, zolang de plant niet geoogst of beschadigd wordt, voor eeuwig. Daarnaast is Zeegras de thuisbasis voor vele jonge vissen. Zeegras is dus in meerdere opzichten zeer belangrijk voor het milieu en dient dan ook te worden behouden. Eenmaal vervaardigd zijn een uitvaartmand van Zeegras en Pandanus nauwelijks van elkaar te onderscheiden.

 

PANDANUS ROND

 

Omdat we uitsluitend werken met niet bedreigde plantensoorten is het populaire Zeegras vervangen door Pandanus, ook wel Wilde Ananas genoemd. Eenmaal vervaardigd zijn een uitvaartmand van Zeegras en Pandanus nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Mooi afgerond aan beide uiteinden met een licht afnemende breedte naar één uiteinde. De kwaliteit en de degelijkheid van de coffin wordt gewaarborgd door de massieve bodem en door het sterke bamboe of rotan frame. Onze Pandanus coffins worden handmatig in Indonesië vervaardigd en dragen het Fair Trade keurmerk.

 

PRIJSINFORMATIE is aan te vragen middels de CONTACT functie. 

 

PANDANUS TRADITIONEEL

Omdat we uitsluitend werken met niet bedreigde plantensoorten hebben we het populaire, maar tevens bedreigde, Zeegras vervangen door Pandanus, ook wel Wilde Ananas genoemd. Eenmaal vervaardigd zijn een uitvaartmand van Zeegras en Pandanus nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Traditioneel vormgegeven en elegant gevlochten coffin vervaardigd van Pandanus blad. Pandanus is een snel groeiend onkruid dat veel voorkomt in tropische delen van de wereld. De kwaliteit en de degelijkheid van de coffin wordt gewaarborgd door de massieve bodem en door het sterke bamboe of rotan frame. Onze Pandanus coffins worden handmatig in Indonesië vervaardigd en dragen het Fair Trade keurmerk.

 

PRIJSINFORMATIE is aan te vragen middels de CONTACT functie.