24/7 bestellen en bezorgen   |     Persoonlijke bezorging   |     Afhalen kan ook

Onze materialen

Bamboe
Bamboe wordt wereldwijd steeds vaker gebruikt als een duurzame basis voor producten. Bamboe heeft alleen zonlicht nodig om te groeien, groeit zo'n 12 tot 15 cm tot soms zelfs wel 1 meter per dag en kan meerdere malen per jaar geoogst worden. Daarnaast is bamboe een van de efficiëntste planten voor het absorberen van CO2 uit de atmosfeer en is het biologisch afbreekbaar.

Bamboe


Pandanus
Pandanus (ook: Wilde Ananas of Schroefpalm) komt met name veel voor in Oceanië. De plant is levendig, snelgroeiend, makkelijk te onderhouden en hoeft niet herplant te worden. Het is het milieuvriendelijke alternatief voor het ernstig bedreigde Zeegras, dat zeer belangrijk is voor het ecosysteem vanwege de co2 opname en voedingsbron voor jonge vissen. Daarom gebruiken wij Pandanus. Eenmaal vervaardigd is een uitvaartmand van Zeegras niet te onderscheiden van Pandanus. 

Pandanus


Wilgenteen
Wilgentenen zijn loten van wilgen die kunnen worden gebruikt voor het vlechten van onder andere uitvaartmanden. De Wilg is een loofboom die voornamelijk in de gematigde gebieden van het noordelijk halfrond voorkomt. Als een wilg wordt geknot (afgezaagd) gaan er op het zaagvlak spontaan weer lange rechte scheuten groeien. Na het oogsten hoeft er dus niet opnieuw geplant te worden. De wilgentenen zijn vanwege hun lengte en soepelheid uitermate geschikt voor het maken van zeer stevig vlechtwerk. 

Wilgenteen


Bananenblad
Uitvaartmanden van bananenblad worden gevlochten van gedroogde bladeren van de bananenplant. Nadat de bananen zijn geoogst sterft de plant, maar niet zonder in de steel een nieuw plantje achter te laten. Deze ‘zelf voortplanting’ gaat jaar na jaar door. Bananenblad is een restproduct van de bedrijfstak landbouw en het vormt een welhaast onuitputtelijke bron van grondstof. 

Bananenblad


Pine
Pine of Grenen is een inheemse boom op ons noordelijk halfrond. De bomen die we gebruiken zijn van een snelgroeiende FSC-gecertificeerde variëteit afkomstig uit goed beheerde bossen. Hier worden nieuwe bomen geplant om de geoogste bomen te vervangen. Bomen spelen een essentiële rol bij het vangen van koolstof dioxide (CO2) uit de atmosfeer. Naarmate bomen groeien, halen ze voor elke m3 groei 1 ton CO2 uit de atmosfeer en produceren ze 0,7 ton zuurstof. Pine groeit tot 25 meter hoog, onze soort kan in minder dan 7 jaar geoogst worden.

Pijnboom